Arvicon Acupunctuur - is uw specialist

Arvicon

Acupunctuur in de omgeving van Zutphen

Heeft u klachten met betrekking tot uw fysieke of mentale gesteldheid? Klachten en aandoeningen van allerlei aard kunnen door middel van acupunctuur genezen worden. Arvicon heeft door het gebruik van acupunctuur al diverse patiënten uit Zutphen en omstreken van allerlei aandoeningen helpen genezen.
Wanneer u nog niet eerder een acupunctuurbehandeling heeft gedaan, kan dit vooraf natuurlijk even spannend zijn. Echter zult u na afloop ervaren dat de behandeling heel erg mee is gevallen en dat u weinig tot geen pijn heeft ervaren.
Acupunctuur in de omgeving van Zutphen
Acupunctuur in de omgeving van Zutphen
Acupunctuur in de omgeving van Zutphen

Herstellen van uw balans

Klachten of aandoeningen zijn ontstaan omdat de balans in het lichaam is verstoord. De remedie om deze problemen een halt toe te roepen is door de balans te herstellen. Acupunctuur is hier de oplossing voor.

De continue stroom van energie circuleert door ons lichaam via energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Een verstoring in zo’n energiestroom draagt er zorg voor dat klachten en aandoeningen zullen ontstaan. Het aanprikken van de meridianen met dunne naaldjes, zoals bij acupunctuur gebeurd, oefent invloed uit op de energiestroom. Zo kan de balans in het lichaam teruggevonden worden en de klachten verhelpen. In Zutphen en omstreken zijn de klachten van vele patiënten door acupunctuur verholpen.

Achterhalen van klachten

Bij het eerste consult, is het van belang om de exacte klachten te kunnen achterhalen. De acupuncturist zal u ondervragen om de oorsprong van de aandoening te vinden. Na het gesprek over uw klachten, worden deze (indien nodig) verder onderzocht. Vervolgens zal bepaald worden wat er aan uw klachten gedaan kan worden en voor welke aandoeningen acupunctuur geschikt is om de balans in uw lichaam te herstellen.

Tijdens de daadwerkelijke behandeling zullen er enkele naaldjes geprikt worden. Dit zijn er meestal slechts twee tot vier. Pijn zult u niet of nauwelijks ervaren, de naaldjes zijn immers flinterdun. In veel gevallen kunt u een tintelende of trekkende sensatie waarnemen, dat is het teken dat de geprikte punten aan het werk zijn.

Het vervolg van de behandeling

In het vervolg van het proces blijft het bespreken van de klachten en hoe u deze ervaart nadrukkelijk van belang. Hoe staat het met de klachten? Is er vordering geboekt sinds de vorige behandeling? Vervolgens zal er bepaald worden welke punten deze sessie geprikt zullen worden door de acupuncturist. Het doel is over het algemeen hetzelfde, maar de geprikte punten kunnen variëren.

Mocht het nodig zijn, kunnen de acupunctuurbehandelingen aangevuld worden met andere methodes, zoals Chinese kruidengeneeskunde, massage, ontspanningsoefeningen, voedingsadviezen of meridiaantherapie. Dit zal altijd in overleg met u worden besproken

 Het vervolg van de behandeling
 Het vervolg van de behandeling
 Het vervolg van de behandeling

Neem contact op

Wilt u in contact komen met de acupunctuurpraktijk voor Zutphen en omstreken? Neem dan gerust contact op met Arvicon. Wij zijn gevestigd in Dieren en hebben al vele patiënten uit Zutphen weer terug in balans gebracht door het gebruik van acupunctuur. Bent u van mening dat acupunctuur de oplossing is voor uw klachten, bel of mail ons dan gerust voor een afspraak.
Image

Contact ons

Bezoek ons

Admiraal Helfrichlaan 90,
6952 GK Dieren

Social media